I-Fast Mobispec

De nieuwe standaard in spectrometrie 

GooFra Optics uit Geleen ontwikkelde een spectrometer die nauwkeurig dan de bestaande spectrometers de samenstelling van (vloei) stoffen kan meten in een productie-omgeving. De techniek is op zich zelf niet nieuw. Wel nieuw is dat deze spectrometer veel kleinere bestanddelen kan meten. Bijvoorbeeld als men water meet ziet men voornamelijk de H2O moleculen en niet of nauwelijks de overige moleculen. De nieuwe technologie maakt het mogelijk “in te zoomen” zodat de overige moleculen wel zichtbaar en meetbaar worden. Nu kan men deze waarde alleen vaststellen d.m.v. bijvoorbeeld een laboratoriumonderzoek. 

Goofra Optics werkte drie jaar aan de nieuwe technologie en is er nu in geslaagd een spectrometer te ontwikkelen die precies die waarden meet die de klant nodig heeft. De technologie is toepasbaar in vele markten zoals chemie, health, farmacie, voedingsindustrie, water, drugs etc. Niet alleen in laboratoria maar ook in de productieomgeving. Waarden kunnen bovendien binnen één seconde gemeten worden. 

Samen met de Universiteit van Leuven (België) doet Goofra in het project Flanders Food onderzoek naar toepassingen van de technologie in de voedingsindustrie. Dit onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door LED. 

Meer info op www.goofraoptics.com

LED werkt samen met:
laden...